Götborg SkärgårdUtflykter

Särö Västerskog

Utflykten som aldrig tog slut…

Vid tolvtiden möttes jag och Cissi upp i Mölndal för att gemensamt ta oss ut till Särö Västerskog. Det blåste fortfarande rätt rejält ute vid havet och det var precis det vi ville, för att fota vågor.

Vi hann inte mer än ner till badplatsen innan vi satte igång.

Särö Västerskog_002
Långa slutartider för att få lite mjukare flöde på vattnet.
Särö Västerskog_003
Kort slutartid för att frysa vattnets rörelse.

Efter en stund beslöt vi oss för att utforska området lite mer. Vi kom fram till ett ställe där det gick att välja vänster eller höger. Vi valde att gå till vänster och det var kanske inte det bästa beslutet den dagen, men vi fick i alla fall klättra över stock och sten, krypa under lågt växande träd. Motion! (Träningsvärk idag!) Då jag hade fullt upp med att hålla reda på mig själv i den täta terrängen tog jag inga foton som visar på hur det såg ut. Trädet nedan togs precis innan vi valde att gå till vänster.

Särö Västerskog_004
Krokiga träd fanns det gott om.

När vi väl kom ut ur den snåriga skogen belönades vi med härlig kustmiljö, vatten, vågor och klippor. Vi upptäckte att om vi hade valt att gå till höger vid vägvalet så hade det gått väldigt fort och smidigt att ta sig fram hit. Nåväl, det var ju bra att veta tills vi skulle gå hem.

Särö Västerskog_005

Särö Västerskog_007

Särö Västerskog_008

Särö Västerskog_009

Särö Västerskog_012

Särö Västerskog_013

Särö Västerskog_006

Särö Västerskog_011

Det var så underbart roligt att vandra runt bland klipporna. Välklädda var vi men till slut började vi fundera på om vi ändå inte skulle dra oss hemåt, lite kyligt började det bli. Hur det än var så dröjde vi oss kvar, bara några bilder till. När solen började gå ner tyckte vi i alla fall att fick räcka.

Särö Västerskog_017

Men så var jag bara tvungen att prova att fotografera vågskvalp i strandkanten. Där stod jag på knä i sanden och upptäckte hur fina reflektioner det blev i vattenbrynet. Då fastnade vi ju förstås där också en stund.

Särö Västerskog_014

Magarna började kurra och till slut påbörjade vi den sista promenaden till bilen. Då fick vi se den underbart vackra månen. Som tur var skymdes den av hus när vi kom till bilen. Nöjda med dagen åkte vi till det ställe där vi hade sammanstrålat tidigare på dagen, för att hämta min bil. DÄR skymdes inte månen av några hus. Självklart var vi ju tvungna att plocka upp stativ och kameror igen… galenpannor är väl bara förnamnet på oss.

Särö Västerskog_018

Nu var vi ju även mitt i den blå timmen och då, med det här ljuset och molnens form… tja… det blev några bilder till. 418 bilder på en eftermiddag… När jag kom hem var jag i alla fall duktig och rensade rejält och det slutade med att jag bara hade 36 kvar som jag ville spara.

Särö Västerskog_019

Jag kan varmt rekommendera Särö Västerskog. Jag ska definitivt åka tillbaks för jag har en hel del kvar att undersöka och upptäcka. Då går jag till höger vid vägskälet…

 

8 thoughts on “Särö Västerskog

  1. Vackra bilder!
    Och wow, att kunna rensa så många… snacka om “kill your darlings”, eller?

    Själv vart maken och jag till Smithska Udden idag, lyckades reducera från 198 till 137 när jag satte mig vid datorn 😉 Då är iofs några sparade men som aldrig blir något med men ändå…

    1. Jag brukar ha svårt för att rensa, men ska försöka bli bättre på det. Den här gången var det väldigt många som var lätta att ta bort eftersom jag provade olika inställningar på kameran samt att jag tog många foton i serietagning för att försöka fånga just det där plasket.

      Vad kul att du gillade mina bilder!

Kommentera