PartilleUtflykter

Paradiset

Det krävs inte mer än snö, sol och en god vän så tar man sig till Paradiset. Det underlättar väl kanske lite att vi har ett ställe här hemma i Partille som kallas Paradiset.

paradiset_01

Höger eller vänster, ja det har vi erfarenhet av att det kan vara avgörande för hur promenaden blir. Ni som läst mitt inlägg från Särö Västerskog vet att vi den gången valde vänster och hamnade i eländig terräng. Utifrån den logiken tyckte jag att vi denna gång väljer höger. Logik och logik… snarare en vild chansning 😉

paradiset_02

Stigarna blev smalare och smalare, men tacksamt nog var det gott om spångar som tog oss torrskodda över den blöta terrängen.

paradiset_04

Torrskodda ja… jo vi klarade oss även från blöta fötter trots att vi avvek från stigarna. Det går bara inte att låta bli att pulsa ut i snön när man ser något lockande att fotografera.

paradiset_05

 

Vad var det då som lockade…

Jo, frost och rinnande vatten (Besebäcken).

paradiset_08

 

paradiset_06

 

paradiset_07
Besebäcken

Jag hade läst att det skulle finnas en tjärn som hette Surketjärn och efter några om och men så hittade vi fram till den. Vackert!!!

paradiset_09
Surketjärn

Och vet ni vad, när vår promenad var över hade vi gått runt och kom fram till vägskälet där vi valde att gå till höger. Det hade alltså gått bra att välja vänster, men vi enades om att vårt högervarv troligen var att föredra.

Imorgon ska det visst ösregna så det känns skönt att ha tagit tillvara på den här dagen.

 

2 thoughts on “Paradiset

Kommentera