PartilleUtflykter

Bäversafari…

… eller kanske bara en vanlig utflykt. Tänk att jag skulle bli en sådan skogsmulle med ett enormt behov av att komma ut i skogen. Visserligen tillbringade jag mycket tid i naturen när kroppen klarade av att spela golf, men då höll jag mig helst undan från skogen.

Vaknade i ottan i morse och eftersom fint väder var lovat klev jag upp, åt frukost, packade fotoväska och fixade kaffetermos och macka. Jag har lärt mig av mina misstag att inte ha med en smörgås 😉

Solen höll på att gå upp när jag kom ner till Säveån och de rosa nyanserna speglade sig i vattnet och färgerna är fortfarande kalla.

Säveån_01

Jag experimenterar mycket med kamerainställningar just nu och jag kan inte påstå att jag kom hem med ett överflöd av bra bilder.

säveån_02 copy

Högt vattenflöde är det..

säveån_03 copy

Det hade varit roligt om det hade varit lite mer kvar av all snö som kom förra helgen, eller åtminstone lite frost. Naturen ser lite kal och tråkig ut när det varken är vinter, vår, sommar eller höst.

Säveån_10 copy

Herr bäver hade stökat ner otroligt mycket på vissa ställen och här är han på gång att fälla ett träd till.

Säveån_07 copy

Geggigt var det på sina ställen. Här var det halt och när jag gick på den här sneda bron kom jag på att jag hade stoppat fötterna i fel skor när jag gick hemifrån. Vinterstövlar ja, men inte kängorna som står emot lite väta och gegga.

säveån_06 copy

Blev det något bäversafari då? Jo visst fick jag syn på herr Bäver. Precis när jag var på väg att packa ihop mina saker såg jag honom simma på andra sidan ån. Tyvärr hade jag helt fel utrustning med mig för att fånga honom ordentligt på bild. Dokumenterad blev han, men bara med mobilen. Nästan helt kamouflerad, men pilen visar vart han är 😉

Herr Bäver!
Herr Bäver!

Så här ser det ut vid Kåhög där jag brukar starta mina promenader längs Säveån. Här brukar fiskare hålla till vid lämplig fiskesäsong.

Säveån_09 copy

Och ytterligare en vy från parkeringen.

säveån_08 copy

Som sagt, kalt och tråkigt, men en riktigt skön stund ute i naturen.

One thought on “Bäversafari…

Kommentera