Göteborg med omnejdUtflykter

Risbohult – Nedflo – Floda – Hedefors

Det blev en uppföljare till utflykten som aldrig tog slut… Planerat var att besöka Risbohult och fotografera ännu ett vattenfall. Det visade sig bli en lång utflykt och minneskorten fylldes med allsköns motiv. En salig blandning helt enkelt.

Själva fallet i Risbohult var inte så stort, men naturen var häftig då Mölndalsån här rann igenom en kanjon. Här snöade jag som vanligt in på att fånga vågor i rörelse. En och annan bild på mossa och sten blev det också.

Växtkraft
Växtkraft

Sten och mossa
Sten och mossa

Långa slutartider och rinnande vatten, igen!

Eftersom det inte tog så lång tid att fotografera vid Risbohult gick resan vidare mot… ja, vi visste inte riktigt vart vi skulle åka men fortsatte på vägen mot Hindås. När vi kom fram till en skylt mot Nedflo valde vi att svänga av där. Vår chaufför för dagen kände till en fin strand i Nedflo där vi tänkte att vi skulle inta vår medhavda matsäck. Jösses vad det blåste. Det hade vi inte känt när vi var nere i kanjonen och fotograferade.

Några foton hann vi med innan vi sökte skydd och intog huttrande vårt kaffe.

Nedflo strand
Fikapaus vid Nedflo strand
Fikapaus vid Nedflo strand

På grund av blåsten bestämde vi oss för att lämna Nedflo. Vad göra? Åka hem eller fortsätta? Självklart fortsätta. Färden gick på små slingriga, gropiga vägar över skogen mot Floda. Stopp gjordes efter vägen när lämpliga motiv uppenbarade sig. Träd till exempel 😉

Stammar

Framme i Floda parkerade vi vid stationen och tog en liten promenad.

floda_02 copy

I Floda kom i samspråk med en kille med kamera och det visade sig att han var en “riktigt” fotograf som hade utställning i en affär runt hörnet. Givetvis gick vi och kollade på hans bilder.

Klockan började bli mycket, men eftersom vi ändå var i närheten av Hedefors i Stenkullen fick det bli ett kort stopp där också. Oj vilket fint omlöp de har byggt för laxarna. Inte bara för laxarna utan även för ystra fotografer som blir alldeles till sig av rinnande vatten.

Omlöpet vid Hedefors i Stenkullen (iPhone 4S)

Vi hade inte tid att ta fram stativ och börja fotografera med långa slutartider den här gången, men gissa om vi ska åka tillbaks?

Som sagt, en allsköns blandning av motiv. Kom inte hem med mina bästa bilder, men en tummen-upp-dag blev det igen. Samlat massor av energi tillsammans med underbara vänner som förgyller tillvaron. Life is good!

One thought on “Risbohult – Nedflo – Floda – Hedefors

Kommentera