Götborg SkärgårdUtflykter

Hummerviken

Jag och några fotovänner besökte Hummerviken på Öckerö tidigare i år och då blåste det ungefär 10 m/s. Det var fantastiskt roligt att fånga vågor och jag har sedan dess väntat på att få tillfälle att åka ut igen. Igår visade väderprognosen solsken och västlig vind, i byarna upp till 16 m/s. Äntligen stämde väder, vind och mina möjligheter att åka iväg en tur.

Det blåste rejält när jag kom ut och i mina ögon var vågorna rejäla redan då, men det skulle bli ännu bättre. Tydligen blåste det 22 m/s i byarna och när jag fick veta det förstod jag varför jag hade haft svårt att stå och gå. Jag hittade en stor klippa som jag kunde ställa mig bakom för att få någorlunda lä. Tur var väl det för frågan är om kaffet hade stannat kvar i muggen annars.

En samling bilder från gårdagen kommer här. Alla bilder är tagna handhållna och med korta slutartider. Det fanns inte en möjlighet att hålla reda på både mig själv, kamera och stativ på samma gång.

hummerviken_15 copy

hummerviken_01 copy

Hummerviken_20 copy

Hummerviken_19 copy

Hummerviken_18 copy

Vågor, vågor och åter vågor…

Hummerviken_16 copy

hummerviken_13 copy

hummerviken_11 copy

Hummerviken_17 copy

I Hummerviken kan man inte bara fotografera, här surfas det friskt också. I mina ögon såg det livsfarligt ut…

hummerviken_10 copy
“Galenpanna”

Här nedan är självaste viken. Till höger i bild ser man min vita bil parkerad. Om ni bara visste hur saltindränkt den var på ena sidan efter att ha stått där några timmar.

Hummerviken_21 copy
Självaste viken

Som sagt, en fantastisk upplevelse att se naturens krafter och försöka fånga vågorna i olika skepnader. Snart ska jag åka tillbaks, men då blir det nog en lugn kväll i solnedgången.

 

2 thoughts on “Hummerviken

Kommentera